zondag, oktober 22, 2006

Het regende stoelpoten en ik las niets

In Nederland miezert het en op Kreta heb je ook problemen, maar daar schijnt dan in ieder geval de zon op. Dat zijn van die zekerheden in het leven. Toch?
Nou, dus niet vorige week. Ik vertel jullie uiteraard niets nieuws, het is ook in Nederland op TV geweest, maar mijn god, ik heb in heel mijn leven niet zoveel regen gezien. Eigenlijk zou het niet mogen kunnen, dat je dergelijke levenservaringen op Kreta meemaakt.

Men werd massaal opgeroepen om thuis te blijven, maar dat gaat niet wanneer je als hostess van hot naar her moet rennen om mensen uit hun lekkende kamers te verhuizen naar een droger oord. Ik dreef in mijn auto van A naar B en werd wel even bang dat de auto het zou begeven toen het water op de straat inmiddels de hoogte van het autoslot bereikte en mijn ruitenwissers niet alleen het water van boven moesten verwijderen maar ook het water dat van onderen over de auto sloeg. Maar hij voer driftig door. De techniek staat niet voor niets.

In Almirida had je niets aan de bovenstaande feiten, daar zijn de auto’s massaal in zee beland. Deze foto maakte mijn agent (jullie hebben dit beeld ongetwijfeld in het nieuws gezien).
Ik heb daar ook een hotel, maar er zaten momenteel –godzijdank- geen gastenvan mij. Onkundig van de taferelen die zich daar hadden plaatsgevonden presteerde ik het om op woensdag de teneergeslagen manager van het hotel op ons kantoor aan te spreken. Of ik de volgende dag langs kon komen om mijn informatieboek weg te halen.
De stomverbaasde manager antwoordde: De receptie is weg. Het hotel is compleet verwoest en jij wilt je boek?
Met het schaamrood op mijn wangen en een denkbeeldige staart tussen de benen droop ik af...

Overigens heb ik vandaag weer een paar uurtjes op het strand gelegen, het weer is werkelijk compleet kierewiet.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo! In het echt is het toch iets anders dan op TV.....

Niet normaal dat weer.

Sander zei

Wat die stoere actiefoto betreft; elke auto is van jou? En nu zonder dollen, in wat voor auto rijd je dan? En krijg je ook gevarengeld? Als het informatieboek in Bloemendaal aanspoelt geef ik wel even een belletje!

Bibliofilos zei

Hai Sander, ik rijd in een Fiat Punto. Betere reclame voor Fiat bestaat er niet. Doorstaat halve Tsunami's. Aangezien het iedere dag vrijwillig deelnemen aan het Griekse verkeer levensgevaarlijk is, zie ik mijn salaris in dit geval maar als gevarengeld.
En wat betreft het informatieboek...ik heb de foto ook al afgespeurd!

Anoniem zei

He Bibliofilos, bedankt voor je berichtje. Misschien doet de verandering toch meer met je dan je denkt.Ik weet niet of ik ben veranderd, maar mijn naam iig niet ;)

Bibliofilos zei

Rene, weet niet waar mijn hoofd zat. Misschien kwam ik net van Rick's weblog af. Maar in ieder geval: Foei!

administrateur zei

grappig: het informatieboek van biblio. Wat zou daarinstaan???