vrijdag, april 20, 2007

Smullen rond pasen in Griekenland!

Zo zag het er bij de slager uit daags voor pasen. Linksonder liggen de 'Ameletita'. Dit zijn stierenballen. De bruine velletjes zijn schapendarmen.

En die zien er zo uit wanneer ze, samen met pens, tot 'Majeritsa' worden verwerkt. De traditionele paassoep. Smaakt net zoals het eruit ziet!

Dit zijn 'tsigles'. Leek alsof men een nest vogeltjes had geplunderd en ze vervolgens op de barbeque had gegooid.
Lam van het spit, op paaszondag. De kop wordt meestal als laatste opengehakt en leeggelepeld.

Het water loopt je in de mond!
Geen onderdeel van het schaap is ons bespaard gebleven!
Wees overigens gerust. Griekenland staat voornamelijk bekend om zijn heerlijke salades, visjes en ovenschotels.
Alleen dus net niet met de paasdagen.
P.S.: Mocht U een sterke maag hebben kunt op de foto's klikken voor een uitvergroting.

9 opmerkingen:

Vincent zei

Wat zeg je ervan als ik je eens toevoeg aan onze links? Hoog tijd, nietwaar?

V.

Anoniem zei

Ik vind het niet echt smakelijk eruit zien en dat terwijl ik toch wel een liefhebber ben van eten.

Bibliofilos zei

@Vincent: Deze log heeft je overtuigd, nietwaar?

@Erwin: Culinaire hoogstandjes zijn het. Stuk voor stuk!

Boekenwijs zei

Dit ziet er echt niet smakelijk uit! Ik dacht nog wel dat Grieks zo lekker was...

Anoniem zei

je kreeg je baan toch op basis van je log ook?

Anoniem zei

He Biblio!

Mijn manuscript komt er nu aan!
Leg je hem even bovenop?

Dank je alvast,
(Oessem, dat boek, je weet wel)

Je kwam er goed over op dat filmpje trouwens. Aanwinst voor de uitgeverij ben je!


WJ

Bibliofilos zei

Dames en heren; Ik heb geen enkele invloed op het manuscriptenbeoordelingsproces. Anders zou ik een eigen manuscript wel bovenop leggen!

Anoniem zei

Gaan de manuscripten niet door jouw mooie handen? Jammer!
WJ

Anoniem zei

beter is het natuurlijk niet bovenop te liggen maar gevraagd te worden...