zondag, november 18, 2007

De electronische sigaretSinds een maand rook ik electronisch.
Dit is een speciaal bericht voor alle sceptici: dit is de uitvinding van de eeuw!
Greep ik in het begin ook nog naar de analoge sigaretten, nu taal ik er niet meer om.

Wat is de electronische sigaret?
Het is een klein bouwpakketje, bestaande uit een atonomizer, een oplaatbare batterij en een nicotine ampul. Door aan de nicotine ampul te zuigen, activeer je de batterij en verhit de atonimizer de lucht die je door miniscule gaatjes in de batterij naar binnen lurkt. De nicotine vloeistof veranderd in een weldadige damp die verdomd veel op normale rook lijkt.

Behalve dan als je zo slim bent geweest om de Supersmoker te kopen. In dat geval train je enkel je wangspieren om een klein beetje rook te inhaleren die smaakt naar verbrande panty.

Inmiddels is mijn broer ook overgestapt op de E-Sigaret. Bij hem is het uitgegroeid tot een hobby. Verschillende soorten E-sigaretten, ampullen in dertig verschillende soorten smaken en sterkten. Dit weekend was ik bij hem op bezoek en hebben we een heerlijk avondje allerlei smaken uitgeprobeerd. Vanille bleek een succes.

Ondanks dat ik nu alleen nog maar nicotine en natuurlijke smaakstoffen inhaleer, het geweldig smaakt, ik niet meer stink en mijn longen niet meer vervuil, blijven veel mensen om me heen roepen: 'Ik geloof er niet in!', 'Ik houd het bij mijn sigaret' en 'Dit kan niet werken!'

Geloof me.
Het werkt.

Voor meer informatie over de verschillende soorten E-sigaretten: bezoek de FAQ en vandaaruit ook het www.e-sigaret.nl Forum!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb zojuist even alles doorgelezen op de FAQ en ben helemaal overdonderd dat dit kan bestaan. In de jaren negentig hadden ze ook zoiets uitgevonden en dat is op de schrothoop beland. Ik ben benieuwd hoeland dit het volhoud.

Veel succes ermee, ik zelf rook shag, maar ook daar moet eens een eind aan komen.

Unknown zei

Ik mocht proeven van die supersmoker inderdaad, afgelopen weekend, en dat vond ik he-le-maal niets. Maar ik begrijp dat ik nog geen definitief oordeel moet vellen.

Dit zou overigens ook veel centjes op kunnen leveren als het het betrekt op de markt van nederwiet. Vaporizers worden daar al wat langer gebruikt maar altijd een beetje low-profile. Zou in deze vorm ook wel goed kunnen werken denk ik :-)

Robert Koopman zei

Gelukkig rook ik niet.....

Maar als ik dit zie lijkt het wel een moderne manier om LSD tot je te nemen?
Ze vinden wat uit zeg.....

Die mij maar iets wat onder een kurk zit...:-)

Anoniem zei

En... lukt het nog met de electronische sigaret? Het lijkt me geweldig, maar vooraleer ik daar toe overga, wil ik graag nog wat feedback van een ervaren persoon. Hou je ons op de hoogte? Bedankt!

Unknown zei

Lijkt me wel lastig, steeds zo'n haspel met verlengsnoer mee te moeten sjouwen....

(nee, ik rook niet)

Bibliofilos zei

Je hoeft geen verlengsnoer mee te slepen hoor. Je moet er alleen wel voor zorgen dan je bijvoorbeeld 's nachts er eentje oplaad, zodat je overdags niet met een lege batterij komt te zitten.

Ik ben een zeer tevreden e-smoker. Ik blijf erbij, dit is de uitvinding van de eeuw!

Anoniem zei

Ik wil ook heel graag overstappen.... Welk merk"/type heb jij dan in gebruik als ik zo vrij mag zijn??? Het lijkt me een verademing...alhoewel dat weer een gekke term is....

Bibliofilos zei

Anoniem: ik gebruik de Partysmoker & de Janty. Ben over beiden tevreden.

Anoniem zei

TJ
hai ik ben nu tien dagen bezig en moet zeggen dat ik geen trek heb in een gewone sigaret waar ik al 40 jaar mee bezig was.Nu ben ik clean!!!!
heb trouwens na een week al 0 NICOTINE en het gaat uitstekend.
Er is nog geen echt onderzoek gedaan over de e-sigaret maar zou het meer kwaat kunnen dan die gewone sigaret????
Nou ja pech dan!!!!

e sigaret kopen zei

ik ben al een jaartje overgestapt en het bevalt mij prima

e sigaret kopen zei

ik ben al een jaartje overgestapt en het bevalt mij prima