dinsdag, februari 28, 2006

Voor de kunstliefhebber!Aankomend weekend exposeert mijn vader Hans de Vries. Als trotse dochter plaats ik voor de kunstliefhebbers en Griekofielen hier zijn uitnodiging:

Graag wil ik U uitnodigen voor een bijzondere expositie van schilderijen met het thema “O Hans stin Chora ton thavmaton”. ('Hans in wonderland')
Schilderijen met als thema het hedendaagse of het antieke Griekenland zijn er in alle soorten en maten. Wat maakt deze schilderijen dan zo bijzonder?
Ik ben oorspronkelijk een wetenschappelijk illustrator, maar sinds mijn huwelijk met een Griekse, 33 jaar geleden, ben ik gefascineerd geraakt door Griekenland – haar cultuur en natuur, oudheid, gewoonten en voedsel, enz.
Mijn schilder-stijl heet “fictief realisme”, dat wil zeggen dat ik verschillende objecten naast elkaar schilder die niet bij elkaar horen en die alleen maar met elkaar verbonden zijn door mijn fascinatie van tin Chora ton thavmaton, door mijn wonderland : Griekenland.
Komt en overtuigt uzelf! De toegang is gratis en zonder verplichting.
Datum : zaterdag en zondag 4 en 5 maart 2006
Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur Plaats : Galerie Van den Wollenberg
Hogekampseweg 10
6871 JP Renkum

Bent U deze dag niet in de gelegenheid, maar wilt U mijn werk wel eens zien, neemt U dan kontakt met mij op :
illustrator116@yahoo.co.uk

Gebruik van deze foto's op uw blog is enkel toegestaan onder vermelding van de illustrator, Hans de Vries. Use of these pictures is only permitted when accompanied by the name of the painter, Hans de Vries.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is een band in Nederland die luistert naar de naam "is ook schitterend", maar deze keer heb ik het over deze prachtige kunstwerken.

boekengek zei

Mooi werk van je vader, Bibliofilos! Mischien een leuk idee om er ansichtkaarten van te drukken; dat kan ik voor je regelen -- je weet me te vinden.

boekengek zei

In het vierde schilderij zie ik Mykonos. Klopt dat? Ik was er 2 keer gedurende 1 dag, en beide keren werd ik dronken van de kleuren wit en blauw.
Tijdens mijn bezoek op 14 mei 2002 wandelde ik een echte Griekse boekwinkel binnen waar ik probeerde een Griekse atlas te kopen. De oudere dame vond het onvoorstelbaar dat ik dat zou willen, want ik sprak/las toch geen Grieks? Bijna met tegenzin verkocht ze me toch een schoolatlas, tegen de officiƫle prijs van 8 euro 22. Dat vind ik nou zo typisch voor de Grieken: ze denken met je mee, altijd en overal!

Bibliofilos zei

Op de eerste zie je de kerkjes van Santorini. Nummer twee is een haventje van Paros en nummer vier is ook een straatje van Naoussa, Paros. Die wit/blauw stijl vind je terug op nagenoeg alle eilanden die tot de cycladengroep behoren.
Inderdaad wel een leuk idee, ansichtkaarten. Ik zal 't bij mijn vader opperen.

Anoniem zei

Als ik dit weekend niets te doen heb qua werk, kom ik even een kijkje nemen denk ik. Ben jij er ook nog?

Bibliofilos zei

Hai Rene, ik ben er nog wel (nog 2 weekjes), maar dit weekend wel behoorlijk druk. Ik ga natuurlijk wel naar de expositie toe!

Anoniem zei

Mmm... zaterdag moet ik werken - wie weet kom ik zondag nog kijken naar het werk van je vader.

Ik zag http://www.nrc.nl/scholieren/xfactor/ en moest aan je denken. Klik ook op de inforgraphics, die zijn erg handig. Ik zag laatst bij de bijenkorf de hele nederlandse literatuurgeschiedens uitgelegd aan de hand van die diagrammen...

Anoniem zei

Je neemt het ter kennisneming aan. Bibliofilos woont het merendeel van het jaar in Griekenland. Zal wel. Maar nu kom je toch al weer meer te weten en komt plotseling de nieuwsgierigheid waarom je in Griekenland woont en waarom dat land (kennelijk) zo'n grote aantrekkingskracht heeft.

Hetzelfde geldt voor Literatuuraire. Dat hij in Zuid-Frankrijk woont, nemen we ter kennisneming aan maar het het hoe en waarom, de geschiedenis en waarom hij volk en vaderland verlaten heeft. Daarover blijven we onwetend. Totdat we dit soort kleine, prettige details te lezen krijgen...FIJN! En terecht trots natuurlijk. Net zoals jouw vader ook trots op jouw mag zijn...

Anoniem zei

Mooie schilderijen hoor! En je vader is al net zo'n grieko-fiel als jij... Kunnen jullie niet samen een griekenlandpromotieteam beginnen? :D

Bibliofilos zei

Hai Rene, mijn vader vertelde dat je geweest was. Leuk! En dat Griekenlandpromotie team...daar zijn we volop mee bezig hoor!