zondag, augustus 03, 2008

Geritsel in de crackers

Vannacht werd ik wakker met een nachtelijke vreetkick. Ken je dat? Liefst wil je chocola maar aangezien je chocola alleen in huis hebt wanneer je er geen trek in hebt, moest ik het maar doen met crackers.
Slaapdronken mompelde ik in bed: 'Ik heb honger' en strompelde naar de keuken.

Ik hoor mijn vriend achter me fluisteren: 'Eet maar niet van de crackers op de koelkast...die lijken door muizen aangevreten.' Een geheel normale mededeling uiteraard. Volkomen normaal dat je crackers die door muizen aangevreten lijken op de koelkast laat staan en niet in de vuilnisemmer laat verdwijnen.

Afijn.

Met één oog nog dicht van de slaap besluit ik de crackers dan maar zelf weg te gooien en de koelkast te plunderen. Ik neem de doos in handen en hoor geritsel onder mijn hand.
De doos begint te bewegen!

Met een gil laat ik de doos vallen en sta er verstijfd naar te staren. En ja hoor, een moment later schiet er een dikke verzadigde muis uit die in paniek niet meer weet waar hij heen moet en bijna óver mijn blote voeten heen naar de huiskamer schiet.
Vriendlief pakte zijn broekriem, sloeg deze dramatisch éénmaal op de grond en liep als een leeuwentemmer de huiskamer in. Ik ken zelf geen voorbeelden van muizen die met een zweep gedood zijn, maar dit zou de eerste worden!
Helaas bleek de muis onvindbaar. Volgens mijn vader is het goed mogelijk dat hij een leuk holletje heeft gevonden in de kussens van de slaapbank (bedankt pa!).

Ik heb de slaapkamerdeur van binnen uit gebarricadeerd en gedroomd van muizen die uit dozen vol crackers langs mijn armen en haren hun vluchtroute uitstippelden.

Vandaag ga ik werkelijk alle gaten dichten, overal gif zetten en morgen koop ik de meest afschuwelijke dieronvriendelijke val.
Ik vond het sneu voor de muizen, maar die tijd is voorbij!

Werkelijk, ik mis zowaar de Griekse kakkerlakken.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

'Ik heb de slaapkamerdeur van binnen uit gebarriceerd en gedroomd van muizen die uit dozen vol crackers langs mijn armen en haren hun vluchtroute uitstippelden.'

Gebruik die horrorverhalen om je schrijfwens te verwezenlijken.

Recept:
- Pleur een Kafkaesk plot in elkaar
- Strooi enkele beklijvende fragmenten uit uw 'verzamelde nachtmerries' door de Kafkabrij
- Denk, terwijl u de brij op een zacht vuur laat pruttelen, na over een geschikte titel
- Haal de gebonden brij van het vuur en giet, na lang en vruchteloos nadenken, een beetje Marukamisaus, Garciamarquino-saus of een andere pittige derrie over het halffabrikaat heen
- even laten afkoelen
- serveer het verhaal als 'Kakfa in de Crackerdoos'

met de complimenten van Babilonia Braakhekke

Anoniem zei

Ik denk dat muizen graag nestelen in het skelet van de bank, dus binnenin de bank. Dat zie ik tenminste vaak in de Donald Duck. Maar ik geniet ook regelmatig van jouw schrijfselen, zoals toen je schreef dat je na een "flinke" regenbui je infoborden wilde ophalen en de hoteleigenaar uitriep dat de hele balie weg was gespoeld - ik zag het gewoon voor me. Ga zo door.

boekengek zei

En het mooiste van alles is: ze zijn dol op boeken, hoe ouder en kostbaarder hoe lekkerder!!
;-)